Leto u Grčkoj.rs

sve potrebne informacije na jednom mestu

Vi ste ovde:

Platamon

Ocenite ovu destinaciju (29 glasova, prosek 2.38 od 5)

Platamon2Platamon (takođe se izgovara kao Platamonas) je turističko naselje na jugu Pierie, u bilizini čuvene planine Olimp i ima oko 1.500 stanovnika. Udaljen je 54 km od grada Larise i 38  km od grada Katerini, sa kojima je povezan autobuskim i voznim linijama.

Prema predanju ime potiče ili od platan drveća koje se nalazi u okolini grada ili od široke peščane plaže. Zaštitni znak ovog mesta je prelepi venecijanski dvorac.

Platamon se smatra jednom od najznačajnijih turističkih destinacija u ovoj oblasti. Grad je dom brojnim restoranima, kafeterijama, hotelima i kamp odmaralištima. Sa svojim mirnim i opuštenim ambijentom, bujnom vegetacijom, panoramskim pogledima, čuvenim platamonskim zamkom i tradicionalnim naseljem Palios Panteleimonas u ovoj oblasti, Platamon je idealna destinacija za kratke posete i odmor od grada. Tokom letnjeg perioda, zbog velikog broja posetilaca i turista, mesto udomi i do 120.000 ljudi. Veliki broj turista dolazi iz istočnih zemalja, kao i iz lokalnih grčkih gradova.

Platamon1
Platamon2
Platamon3
Platamon4
Platamon5
Platamon6
1/6 
start stop bwd fwd

Vaši opisi i utisci  

 
0 #1 surowi 28-01-2017 12:20
bili 10.7.2016. druga kuca od mora pored hotela EVEREST.
Domacin kao vecina grka sedi ispred kuce i broji goste.Sve u svemu ok.Podnosljiv,nena metljiv.
Smestaj titov ali ne skripi.Kao sredjen.Ofarban pre 2-3 godine.Onako.Kazem onako posto su cenili app 40e za nas troje,a da,nismo isli preko agencije.Naravno,dobili su 30e za app i ostali smo 5 dana.Dobio sam ideju u trenutku da trazim app za 5 dana kao da sam znao da ce traziti 40e.
Uzimam sobu, gazda besan,ostavljam o stvari i na plahuuuu.
Posto smo iz Zemuna nama je Platamon bio odlican izbor.Mesto dovoljno urbano da ne bude totalna selendra.Moze da se proseta kao da ste u gradu,a ipak ste na moru.Malo podseca na Hrvatske morske gradove.Manje.
Sok 2e,kafa 2e ali bilo je i za 1e ako je za "to go",giros 2,5e,klopa u restoranu od 7e.Pazi sad,brancin i orada u ribarnici 5e za kg,ociscen,moj izbor.Bilo je masa no name ribe za 2-3e ali posto sam neuk i znam sta valja,odlucio sam se za br-or kombinaciju. :lol:
Ko nije bio u Platamonu OBAVEZNO da ide.Uslov je da nije ljak.
Odlazimo posle tih 5 dana u Leptokariju jos 5 dana,kao aj da ubijemo desetku.Zajeb.
Leptokarije,Nei Poriji,Paralije ,i ostala vna su seljane.Nije za urbane face.
Leptokarija nam,opet,nudi smestaj hotelskog tipa.Znaci sto bi moji rekli vrh,ali nekih 200m od mora.30e dan bez cenkanja.Pored mora smestaj je iz titovog vremena.Nisam hteo braleeee..... jos jednom.
Posto se sa plaze vracam do 13h,po suncu mi nije bilo bas zanimljivo.Pukao sam prvi dan,seo u auto i svaki dan na plahuu i sa iste kolima..Nije neki trip ali...prijatnije.Grci su zanimljive face,posekli drvece,nemaju palme,ma vrh.
App sam uzeo po 30e za dan,ali neuporedivo bolji od proslog.Cene pica i klope prepisane iz Platamona.
Sve je bilo ok ali mesto je totalna seljana.Treba da budes iz te price da bi ti Leptokarija bila ok. :lol:
After all,u Platamon ne treba ici pre 15.Jula dok Leptokarija zivi sasvim ok i pre 15.Jula.
Za kraj,u Platamon bih se vratio na 5 dana,u Leptokariju nikad vise milo moje,sto bi rekla Bisera. :lol:
Citiraj